Una dintre cele mai apropiate stațiuni în Bulgaria de România este Kavarna. Poate nu este la fel de spectaculoasă precum celelalte stațiuni bulgărești mai de la sud, dar și aceasta are farmecul ei aparte. 

Ce trebuie să știți despre această stațiune este că înainte de 1320 a făcut parte din Țaratul Vlaho-Bulgar. În 1230, este menționată o mitropolie a Cărvunei. Localitatea a fost jefuit de turci în 1388 apoi integrată în Țara Românească, care a pierdut-o în 1417 fiind cucerită de către Imperiul Otoman.

În timpul războiului ruso-turc din 1877-1878 locuitorii creștini ai Kavarnei, bulgari și găgăuzi, s-au răzvrătit împotriva bașibuzucilor, declanșând Revolta de la Cavarna. După eliberare, orașul a devenit parte a Principatului Bulgariei.

Între 1913 și 1940 a aparținut României, fiind situată în județul Caliacra.

Stațiuni în Bulgaria: Kavarna

Orasul port Kavarna este situat la 48 km de orașul Varna, 38 km de granița cu România, la doar 14 km de Cap Kaliakra și 30 km de stațiunile Albena si Nisipurile de Aur. Denumirea orasului provine de la cuvântul Karvun – numele principatului independent din secolul XIV.

Capul Kaliakra, un promontoriu stâncos, înalt de peste 70 metri, o limba de pământ rasarita din mare care se întinde pe o distanță de 2 km, au o istorie frumoasă care datează încă de pe vremea romanilor. Se spune că pe atunci era o întreagă garnizoană staționată acolo, mii de ani mai tîrziu locul devenind o unitate militară bulgărească.

Denumirea Kaliakra înseamna „Capul Frumos„ datorita culorii sale rosii, data de calciu roz care este acolo prezent. Kavarna devine un loc de vacanta din ce în ce mai atractiv pe perioada verii, mai ales pentru turistii iubitori de golf. Aceasta, datorita constructiei a trei terenuri de golf profesionale în zona dintre orasele Balchik si Kavarna.

Kavarna este foarte aproape și de Balchik, asta dacă vreți să vizitați locurile din jurul orășelului de la malul Mării Negre.

Stațiuni în Bulgaria: Kavarna – atracții

Rezervatia Naţionala Arheologica Yailata este situata la 2 km de Kamen Bryag în sud şi la 18 km de Kavarna, în nord-est. Este o zona de pe litoral care acoperă 45, 3 hectare şi este detaşata de mare cu 50-60 de metri de un lant de roci masive.

Dealul Chirakman este o altă atracție turistică aproape de Kavarna. Acolo pot fi văzute ruinele unui oraș roman si a unor orașe medievale, dar și capul Kaliakra. Zona Kavarna se învecinează cu stațiunile Albena și Nisipurile de Aur.

stațiuni bulgaria kavarna vacanțe all inclusive bulgaria 2020 vacanțe la mare (8)

Golful Bolata – vine cu una dintre cele mai izolate plaje din regiune, pe timp de vară fiind o locație unde puteți face plajă în liniște.

T

Ferma de Scoici de la Dalboka – una dintre cele mai cunoscute terase la malul Mării Negre pe o rază de mai bine de 100 de km. Aici, zilnic se pot servii porții usiașe de scoici și alte fructe de mare proaspete.

stațiuni bulgaria kavarna vacanțe all inclusive bulgaria 2020 vacanțe la mare (8) stațiuni bulgaria kavarna vacanțe all inclusive bulgaria 2020 vacanțe la mare (8)

Hoteluri în Kavarna

O bună parte dintre hotelurile pe care le veți găsi în Kavarna se află și în oferta IRI Travel, dacă doriți o vacanță all inclusive în Bulgaria 2020 sau pur și simplu o vacanță la mare în care să vă relaxați.

Royal Grand – 4 stele

royal grand stațiuni bulgaria kavarna vacanțe all inclusive bulgaria 2020 vacanțe la mare (8)

Royal Grand este un hotel nou din grupul Royal Kavarna (alături de Royal Bay si Royal Cove) care s-a deschis în 2018. Hotelul este localizat în orașul Kavarna, chiar pe plaja de nisip. Dotate cu un pat matrimonial sau 2 paturi twin, baie cu dus si uscator de par, TV satelit, aer conditionat, mini bar, balcon, Wi-fi. Hotelul dispune de 99 duble, 16 triple, 16 apartamente, 5 single, 4 duble superioare.

stațiuni bulgaria kavarna vacanțe all inclusive bulgaria 2020 vacanțe la mare (8)

REZERVĂ SEJUR All Inclusive la Royal Grand – 555 euro / 2 pers / 7 nopți – vara 2020 

Royal Cove – 3 stele

Situat in Kavarna, la numai 250 de metri de plaja. Camerele sunt dotate cu TV prin satelit, plase de tantari si articole de toaleta. Toate apartamentele de la Royal Cove au balcon si vedere la mare.

REZERVĂ SEJUR All Inclusive la Royal COVE – 462 euro / 2 pers / 7 nopți – vara 2020 

Topola Skies Golf Spa Resort

Topola Skies Golf Spa Resort

Hotelul este situat in prima linie de hoteluri, la 300 m de plaja. Camerele sunt dotate cu living si unul sau doua dormitoare separate, aer conditionat, TV, chicineta complet echipata, telefon, Wi-Fi (gratuit), baie cu uscator de par, balcon, carpeta + parchet in camera. 3 cladiri; 204 apartamente cu 1 dormitor (max. 2+2, 65-70 mp) sau cu 2 – dormitoare (max. 4+2, 115-120 mp).

Topola Skies Golf Spa Resort

REZERVĂ SEJUR All Inclusive la Topola Skies Golf Spa Resort– 468 euro / 2 pers / 7 nopți – vara 2020 

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *