Maramureș și Salina Turda însumează un circuit cu autocarul de excepția, dacă v-ați propus ca anul acesta să aveți parte de o vacanță altfel în România. Maramureșul este una dintre cele mai frumoase regiuni din România, o zonă care a reușit să-și păstreze farmecul de altădată. Aici tradițiile străvechi încă se mai țin așa cum o făceau și bunicii și străbunicii noștri când erau tineri puiandri în vatra satului. 

Din acest motiv, IRI Travel vrea să vă ia într-o aventură autentic românească pentru a vă arăta meleagurile care au reușit să farmece milioane de turiști care au pășit pe acolo.

TARIF: 799 lei/persoană
Avans minim la înscriere: 200 lei/pers. Diferența se achită cel târziu cu 15 zile înainte de plecare.
Supliment single 250 lei/pers.
Tarife copii:

  • Copii până la 5 ani cazați cu doi adulți beneficiază de gratuitate la cazare și loc în autocar, fără pat suplimentar, nu beneficiază de mic dejun, achită 40% din preț pachet.
  • Copii cu vârste 5 ani – 12 ani cazați cu doi adulți achita 70% din preț pachet și beneficiază de mic dejun și loc în autocar, se asigura pat suplimentar.
  • Copiii cu vârstă peste 12 ani sau copii însoțiți de un singur adult achita preț întreg.

DATE DE PLECARE:
28.11.2019 – Disponibil

Orașe de îmbarcare: București – Ploiești (reducere 20 lei) – Câmpina (reducere 20 lei) – Sinaia (reducere 25 lei) – Brașov (reducere 40 lei)

Circuit autocar Maramureș și Salina Turda

Descrierea programului:

Ziua 1: Întâlnire cu însoțitorul de grup la Gara de Nord la ora 6.00. Ne începem călătoria spre Târgu Mureș, unde vom opri pentru a vizită Cetatea Medievală, o bijuterie cu iz medieval îşi are existenţa de sute de ani în centrul oraşului Târgu Mureş. Din vechea fortificaţie s-au păstrat doar două turnuri de apărare. Cele 7 bastioane ale cetăţii au fost înalţate pe 3 sau 4 nivele care comunică între ele prin intermediul unor scări de lemn. Materialele de construcţie folosite la ridicarea bastioanelor au fost piatra de râu şi cărămida.


REZERVAȚI AICI: Circuit autocar Maramureș și Salina Turda

 


În interiorul cetăţii se adăpostesc Biserica Reformată, care a rămas şi astăzi intactă, şi Clădirea Manutanţei unde pot fi admirate câteva lucrări fotografice. Cetatea a devenit garnizoană, odată cu ocuparea Transilvaniei de către austrieci, la mijlocul secolului al XVIII-lea.

În tot acest timp se construieşte clădirea în stil baroc, care este situată în partea stângă a drumului din faţa porţii de la intrare. În Turnul Principal poate fi admirată o expoziţie despre istoria oraşului Târgu Mureş, precum şi obiecte descoperite în urmă săpăturilor arheologice. Seara ajungem pentru cazare și cină la hotel/pensiune în zona Vișeu.

Ziua 2: Mic dejun. Pornim în vizită către Mănăstirile Bârsana și Moisei. Mănăstirea Bârsana este un simbol al creștinismului ortodox din România și un superb exemplu de arhitectură ecleziastică. Sub formă de ansamblu monahal, mănăstirea este construită din lemn, iar cel mai înalt punct este turnul cu clopotniță (57 m).

Circuit autocar Maramureș și Salina Turda

Ne continuăm drumul spre Cimitirul de la Săpânța, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice nu doar din Maramureș ci din întreagă Românie care aduce anual un număr impresionant de turiști din întreaga lume.


REZERVAȚI AICI: Circuit autocar Maramureș și Salina Turda


Motivul este modul inedit în care moartea este tratată în acest cimitir. Persoanele plecate dintre cei dragi sunt sărbătorite într-un mod “vesel”, ușor umoristic, cu cruci viu colorate pe al căror lemn sunt pictate reprezentații naive ale celor care odihnesc pe acel loc. Pe multe dintre cruci, viață și motivul morții celor ce odihnesc aici sunt descrise în versuri simple ce demonstrează capacitatea unică a românului de a face haz de necaz.

Circuit autocar Maramureș și Salina Turda

Vizităm apoi Mănăstirea Săpânța Peri și Memorialul durerii, un serial cutremurător despre cum Securitatea a prins, torturat și omorât zeci de mii de deținuti politic în pușcăriile din România. Cazare + cină hotel/ pensiune în zona Vișeu.

Ziua 3: Mic dejun. Plecare către Vișeu pentru Plimbare cu Mocănița. Una dintre cele mai importante valori culturale şi tehnice ale țării, Mocănița de la Vişeu de Sus este ultima cale ferată forestieră cu abur din lume. Construită că şi soluție tehnică mai favorabilă pentru transportul materialului lemnos decât cel pe apă, calea ferată forestieră funcționează şi astăzi, atât pentru rolul inițial, cât şi pentru transportul turiştilor.

Pornim apoi într-o drumeție până la Cascadă Cailor, una dintre cele mai frumoase cascade din România, formată pe versantul nordic al Munţilor Rodnei, în apropierea stațiunii turistice Borşa. Cazare + cină hotel/ pensiune în zona Vișeu.

Ziua 4: Mic dejun. Ne îndreptăm spre Mănăstirea Rohia – Mănăstirea Sfânta Ana – se află în inima Maramureșului și a credincioșilor români, atât din țară cât și de peste hotare. Mănăstirea maramureșeană din „Țara Lăpușului”, constituind unul dintre valoroasele monumente bisericești și de artă religioasă ale țării, este așezată într-un cadru pitoresc, pe coamă unui deal, în mijlocul unei păduri de fag și de stejar. Ne continuăm vizitele cu Mănăstirea Nicula, renumită pentru icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul. Cazare + cină hotel/ pensiune în zona Turda

Ziua 5: Mic dejun. Ne îndreptăm spre Salina Turda. Salina constituie astăzi un adevărat muzeu de istorie a mineritului în sare. Starea excelență de conservare a lucrărilor miniere și a utilajelor utilizate la transportul sării, alături de grijă cu care s-au efectuat lucrările de pregătire a salinei pentru a deveni obiectiv turistic, au făcut că istoria și legendă să se împletească armonios aici. Numărul tot mai mare de turiști, sosiți din cele mai îndepărtate arii geografice pentru a vizită salina sunt o confirmare a valorii turistice și istorice.

Vizităm în drumul nostru spre casă Cetatea Albă Carolina din Albă Iulia, cea mai mare și cea mai impresionantă fortificație de tip vauban din Europa de Est a revenit la viață, repunând trecutul istoric în drepturi odată cu finalizarea proiectului principal al lucrărilor de restaurare care au durat câțiva ani. În prezent, Cetatea, readusă la gloria de demult, se numără printre obiectivele turistice cu cea mai impresionantă creștere a numărului de vizitatori din ultima perioada. Cu filmulețe de promovare realizate atât independent cât și de administrația locală și numeroase apariții în presă și pe blogurile de turism, cetatea Albă Carolina se impune drept un obiectiv ce nu trebuie ratat la vizită în această zona a țării.

Sosire în București seară, în funcție de trafic.


REZERVAȚI AICI: Circuit autocar Maramureș și Salina Turda


 

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *