Un weekend la Istanbul în 2020 este tocmai escapada de care veți avea nevoie după ce se termină epidemia de coronavirus, așa că, IRI Travel vă propune o fugă de doar câteva zile în acest minunat oraș de pe două continente.

Weekend la Istanbul cu autocarul în 2020

Ne putem lăuda și cu cel mai mic preț, dar și cu o excursie bonus: turul panoramic al Istanbulului. Prețul pentru toate acestea este de doar 99 de euro.

Weekend la Istanbul cu autocarul în 2020: cea mai ieftină excursie

Ziua 1-joi: Bucuresti  – Istanbul

Intalnire in fata Garii de Nord (la coloane, in fata Parcului Garii de Nord) la ora 21:30 si plecare (ora 22:00) din Bucuresti cu autocarul pe traseul: Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Stara Zagora – Svilengrad – CapitanAndreevo-Edirne-Istanbul, aprox. 650km (sunt prevazute imbarcari si din orasele de pe traseu).

Ziua 2-vineri: Istanbul- Sfânta Sofia, Moscheea Albastră, Palatul Topkapi, Palatul Scufundat, Hipodromul, Marele Bazar.
In cursul diminetii ajungem in Istanbul si ne cazam la hotel 3* sau similar.Dupa amiaza va propunem un tur pietonal pentru a va bucura de “comorile Istanbulului”:  Muzeul Sfânta Sofia, cel mai cunoscut monument din Istanbul, ce a fost pe rând biserică, moschee și din 1935 muzeu, Hagia Sofia (”Sfânta Înțelepciune”) este clădirea ce simbolizează trecerea de la cultura europeană la cea orientală. Un alt obiectiv turistic important pe care il vom vizita va fi Moscheea Albastră, cea mai mare moschee din Istanbul, si unul din simbolurile Turciei. In apropiere, ne asteapta sa-i trecem pragul si Palatul Topkapi, fostă reședință a sultanilor otomani timp de aproximativ 400 de ani (1465-1856) si cel mai vizitat muzeu din Turcia,intrat în Patrimoniul mondial al UNESCO in anul 1985. O neobișnuită atracție turistică a orașului  pe care o vom vizita este reprezentată de Palatul Scufundat (Yerebatan Sarnici), unde miturile dezvoltate în jurul Medusei, peștii viu colorati, susurul nesfârșit al apei, completat de muzica ambientală atrag anual sute de mii de turiști. Facem apoi si o plimbare la Hipodromul ce dateaza din perioada romana si in care s-au desfasurat de-a lungul timpului numeroase intreceri si jocuri sportive. Dupa amiaza,timp liber la dispozitie in Marele Bazar pentru shopping. In cursul serii, ne intoarcem la hotel.


Ziua 3-sambata: Istanbul – Palatul Dolmabahce si croaziera pe Bosfor
Dupa micul dejun, pornim spre Palatul Dolmabahce, un palat sclipitor, în care liniile occidentale s-au împletit uimitor de atrăgător cu gustul oriental spre opulenţă, un giuvaer arhitectural rar întâlnit. După căderea Imperiului Otoman, Mustafa Kemal Atatűrk a locuit în palat, unde a şi murit, la 10 noiembrie 1938, la vârsta de 57 de ani. Petrecem  dupa amiaza in cel mai placut mod, intr-o croaziera pe Bosfor,strâmtoarea care desparte Europa de Asia si care îți va oferi priveliști minunate asupra împrejurimilor (optional, pret 15 euro/persoana, minim 20 paricipanti). Optional seara turceasca cu program artistic, cina cu 2 bauturi ( Pret: 45 Euro/ persoana. Minim 20 de participanti ). Cazare la acelasi hotel in Istanbul.

Ziua 4-duminica: Istanbul-Bucuresti

Dupa micul dejun plecam catre Bucuresti. In drumul catre tara vom trece prin orasul Edirne, fosta capitala a Imperiului Otoman, pentru a vizita Moscheea Selimiye – cunoscuta ca si moscheea celor 999 de ferestre datorita arhitecturii unice a cupolei, dar si a tunelelor subterane ce leaga moscheea de fosta Academie Militara, tunele ce acum adapostesc numeroase magazine in care veti gasi produse traditionale turcesti, prilej si pentru achizitionarea ultimelor suveniruri.Sosire in Bucuresti in jurul orei 24.00, in functie de trafic si formalitati vamale.

Plecările vor avea loc în :

Plecari: 11.06, 25.06, 9.07, 23.07, 13.08, 27.08, 3.09, 17.09, 1.10, 15.10, 29.10.2020

Dacă doriți să stați singur(ă) în cameră va trebui să mai achitați încă 50 de euro.

SERVICII INCLUSE:

  • Transport cu autocar clasificat international in conformitate cu programul;
  • Cazare 2 nopti cu mic dejun in Istanbul la hotel 3*
  • Toate vizitele incluse in program.
  • Ghid roman insotitor.

NU SUNT INCLUSE:

  • biletele de intrare la obiectivele turistice- se achita in moneda nationala;
  • servicii de ghizi locali.
  • asigurarea medicala de calatorie.
  • asigurarea storno.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *