O excursie în Țara Hațegului cu începere din 15 martie 2020 este următoarea propunere pe care IRI Travel v-o face, astfel încât să vă putem transforma vacanțele într-o experiență de vis. Circuitul acesta vă duce pe făgașul tradițiilor dar și al istoriei care dăinuie pe meleagurile românești încă de acum mai bine de 2.000 de ani.

Excursie în Țara Hațegului

Ziua 1:
Întâlnire cu însoțitorul de grup la Gara de Nord, ora 6.00. Începem călătoria noastră spre Țara Hațegului, tărâmul mitic al dacilor. După amiază târziu ne oprim pentru o prima vizită la Mănăstirea Prislop, unul din cele mai importante așezăminte religioase ortodoxe din Transilvania, pentru a vizită mormântul părintelui Arsenie Boca. Sosire în zona Hațeg, cazare la Hotelul/Pensiunea unde petrecem următoarele 4 nopți.

manastirea prislop arsenie boca

Ziua 2:
Mic dejun. Vizită la Rezervația de Zimbri Silvut, unul dintre puținele locuri din România unde mai puteți vedea zimbri în mediul lor natural. Începem apoi o drumeție ușoară spre Cascadă Lolaia (aproximativ 2 ore) din Munțîi Retezat.

excursie în Țara hațegului rezervație de zimbri

La întoarcere ne oprim la Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului – Geoparc Internațional UNESCO unde tradițiile vechi se întrepătrund cu obiceiuri noi căpătate de pe urmă dezvoltării și modernizării țării. Geoparcul este un teritoriu cu valori naturale şi culturale, un program de dezvoltare durabilă, un brand care propune o călătorie în timp, în istoria de 4,6 miliarde de ani a Pământului, o stare de spirit a tuturor celor ce doresc să participe la renaşterea unor comunităţi şi este tărâmul de întâlnire ce îi reuneşte pe toţi cei care se simt ataşaţi de valorile tradiţionale, fie că sunt locuitori reali sau virtuali. Dinozaurii pitici descoperiţi în Ţara Hațegului sunt unici în lume, importanța științifică și atractivitatea lor fiind sporită prin descoperirile de cuiburi cu ouă și embrioni de dinozauri, ale unor mamifere contemporane dinozaurilor și a unei reptile zburătoare (Hatzegopteryx), din grupul pterosaurilor. Cazare la hotel.


REZERVAȚI EXCURSIE ÎN ȚARA HAȚEGULUI


Ziua 3:
Mic dejun. Ne îndreptăm spre Castelul Corvinilor din Hunedoara, legendă vie a Transilvaniei. Pentru cei atraşi de evul mediu, castelul reprezintă un monument singular în România şi printre cele mai atractive din spaţiul european. Ne continuăm călătoria spre Deva, pentru a vizită cetatea recent restaurată. Tot în Deva vizităm și Muzeul Civilizației Dacice și Române, unde putem vedea descoperirile arheologice din munțîi Orăștiei. Cazare la hotel.


Ziua 4:
Mic dejun. Timp liber la dispoziție sau excursie opțională de o zi (extracost, 25euro/persoană) la Biserica de la Densuș, un loc fascinant, într-un decor de poveste. Biserica din piatră este una dintre cele mai vechi din ţară. A fost construită pe ruinele unui templu păgân, din vremea dacilor, iar sfinţîi pictaţi pe pereţii ei au ochii scoşi.

muzeul satului hațegan

Ne oprim apoi la Peșteana, un sătuc din cadrul comunei Densuș, județul Hunedoara, unde vizităm Muzeul Satului Hațegan, amenajat într-o casă tradițională din lemn, muzeu ce își întâmpină oaspeții dornici să experimenteze poveștile și tradițiile unei lumi rurale pe cale de dispariție.

 

Ajungem apoi Biserica Colț, ce a fost construită la începutul secolului al XIV-lea, între anii 1310-1315 şi se remarcă din două elemente deosebite: în primul rând prin amplasarea unui turn peste altar şi apoi prin resturile de pictură murală din interior.Pe pereții bisericii se mai păstrează încă mici porțiuni ale picturii originale. Incă de la început, biserica de aici a fost ortodoxă.


REZERVAȚI EXCURSIE ÎN ȚARA HAȚEGULUI


Excursie în Țara Hațegului Biserica Manastirii Colt
Foto credit: Flickr/ Askjell

Cetatea și Biserica de Colț sunt înconjurate de fascinante povestiri și au un mister aparte. Castelul, subiect al romanului „Castelul din Carpați” al lui Jules Verne, avea rol de refugiu, a fost construit în jurul anului 1280. Vizităm apoi situl arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa, primul oraş român înfiinţat în vremea împăratului Traian. Vizităm apoi Biserica Reformată Sîntamaria Orlea, construită de Familia Cândea în anul 1311 în stil român, celelalte construcții din zona Hațegului inspirându-se mai mult sau mai puțîn după această. Se pot încă observă fragmente de pictură medievală românească și fresce cu caracter bizantin realizate la sfârșitul secolului al XIV-lea.Cazare la hotel.

Excursie în Țara Hațegului Sarmisegetuza

Ziua 5:
Mic dejun. Ne îmbarcăm pentru a vizită, în funcție de condițiile meteo, Sarmizegetusa Regia (cea regească), fosta capitală și cel mai important centru militar, religios și politic al statului dac înainte de războaiele cu Imperiul Român. Sarmizegetusa Regia este este considerată „perla” Parcului Natural Grădiştea Muncelului Cioclovina, rezervaţia naturală întinsă pe aproape 40.000 de hectare în Munţîi Şureanu. Sarmizegetusa a fost cea mai importantă şi cea mai mare aşezare din istoria Daciei, iar în prezent este unul dintre siturile istorice principale din România. Este, de asemenea, monument UNESCO, alături de alte cinci foste cetăţi dacice din Munţii Orăştiei. Întoarcere în București seară, în funcție de condițiile de trafic.

TARIF: 799 lei/persoană


REZERVAȚI EXCURSIE ÎN ȚARA HAȚEGULUI


Avans minim la înscriere : 200 lei / pers. Diferența se achita cel târziu cu 15 zile înainte de plecare.
Supliment single: 250 lei / pers.
Tarife copii :
Copii până la 5 ani cazați cu doi adulți beneficiază de gratuitate la cazare, fără pat suplimentar, beneficiază de mic dejun, achita 40% din preț pachet.
Copii cu vârste 5 ani – 12 ani cazați cu doi adulți achita 70% din preț pachet și beneficiază de mic dejun și loc în autocar, se asigura pat suplimentar .
Copiii cu vârstă peste 12 ani sau copii însoțiți de un singur adult achita preț întreg.

TARIFUL INCLUDE
· 4 nopți de cazare la Hotel/Pensiune 3*, în zona Hunedoara
· 4 Mic dejun-uri
· Vizite conform descrierii
· Transport cu autocar/ microbuz modern, cu climatizare
· Ghid însoțitor pentru întreaga perioadă

TARIFUL NU INCLUDE
· Supliment demipensiune (4 cine) – 150 lei/persoană, obligatoriu

  • Asigurarea storno
    ·Taxe și cheltuieli personale
    · Intrările la obiectivele turistice
  • Locuri preferențiale autocar (primele 3 banchete) 100 LEI/pers;
    ·Excursiile opționaleEXCURSII OPȚIONALE NEINCLUSE ÎN TARIF:
    ·Sarmizegetusa Ulpia Traiana și bisericile de piatră: 25 euro/ persoană, minim 30 plătitori

REZERVAȚI EXCURSIE ÎN ȚARA HAȚEGULUI


 

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *