Odata ce aeroporturile si frontierele vor fi deschise din nou, iar oamenii vor incepe sa calatoreasca, o serie de stategii sunt discutate pentru a fi implementate โ€“ cat de mult suntem dispusi sa ne schimbam obiceiurile din timpul calatoriei cu avionul?

Luand in considerare ca multe dintre schimbari deja s-au intamplat, expertii considera pandemia cu coronavirus ca fiind โ€žo noua forma de terorismโ€. Pandemia a cauzat cea mai mare criza cu care s-a confruntat industria aeronautica pana acum.

Prima masura discutata este legata de procesul de check in, care ar putea dura pana la 4 ore si implica: distantarea sociala, dezinfectarea pasagerilor si a bagajelor, spatii mai mari pentru salile de asteptare la imbarcare etc

Ne putem astepta si la reducerea numarului de pasageri care se vor imbarca intr-o aeronava, detaliu care ar putea atrage o crestere a tarifelor pentru biletele de avion.

Pe langa toate aceste aspecte, sunt in discutie si urmatoarele: sa nu putem aduce bagaje la cabina, sa nu mai putem astepta imbarcarea in salile de tip lounge din cadrul aeroporturilor,ย sa fim obligati sa purtam masti si manusi chirurgicale, sa ne facem singuri check in-ul,ย sa trecem prin tunele pentru dezinfectare, sa beneficiem de pasapoarte de imunitate,ย sa fim testati pe loc pentru analize de sange.

Conform Organizatiei Mondiale a Turismului, โ€žnoua normalitateโ€ in majoritatea aeroporturilor, cum ar fi Heathrow, JFK sau Changi, vor include check in-uri online si plati contactless.

 

๐ˆ๐ฆ๐›๐š๐ซ๐œ๐š๐ซ๐ž๐š
Procesul de imbarcare va include, cel mai probabil, recunoasterea faciala, deja utilizata in unele dintre aeroporturile de pe teritoriul Statelor Unite pentru zborurile internationale.

In aeronave, vor fi scaune libere si, de asemenea, companiile vor pune la dispozitia calatorilor masti de protectie.

 

๐‹๐š ๐š๐ญ๐ž๐ซ๐ข๐ณ๐š๐ซ๐ž
Pasagerii care calatoresc in afara tarii de origine vor fi nevoiti sa prezinte un pasaport/document pentru a demonstra ca sunt sanatosi. Li se va verifica temperatura la destinatia finala; posibil sa fie efectuate si testari de sange.

Industria turismului are sanse sa se redreseze intai prin turismul intern, apoi prin scurte calatorii in tarile vecine, si in ultima faza prin calatorii catre alte continente.

Organizatia Mondiala a Turismului considera ca turistii intre 18 โ€“ 35 ani, care sunt cei mai putini vulnerabili la Covid-19, vor fi primii care vor incepe sa calatoreasca din nou.
Expertii sunt de parere ca industria isi va reveni complet in cateva luni, posibil 1 an, iar atunci companiile aeriene vor putea opera numarul de zboruri pe care il aveau inaintea crizei cu Covid-19.

Sursa: https://www.forbes.com/sites/ceciliarodriguez/2020/05/10/future-air-travel-four-hour-process-self-check-in-disinfection-immunity-passes/#74bbd4701370

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *