Se spune despre Carnavalul de la Veneția (2020) că a fost pornit de la o victorie a Republicii Veneția împotriva Patriarhului din Aquileia, Ulrico di Treven în anul 1162. În onoarea acestei victorii, oamenii au început să danseze și să se adune în Piața San Marco.

Aparent, acest festival a început în acea perioadă și a devenit oficial în Renaștere. În secolul al XVII-lea, carnavalul baroc a fost o modalitate de a salva prestigioasa imagine a Veneției în lume.

A fost foarte faimos în timpul secolului al XVIII-lea. Cu toate acestea, sub stăpânirea Sfântului împărat roman și mai târziu împărat al Austriei, Francisc al II-lea, festivalul a fost ilegalizat în întregime în 1797, iar utilizarea măștilor a devenit strict interzisă. A reapărut treptat în secolul al XIX-lea, dar numai pentru perioade scurte și mai ales pentru sărbătorile private, unde a devenit o ocazie pentru creații artistice.carnavalul de la venetia 2020 2

După o lungă absență, Carnavalul a revenit în 1979. Guvernul italian a decis să readucă istoria și cultura Veneției și a căutat să folosească Carnavalul tradițional ca piesă centrală a eforturilor sale. Reamenajarea măștilor a început ca urmărirea unor colegi studenți venețieni pentru comerțul turistic.


REZERVĂ CIRCUIT Carnavalul de la Veneția 2020

și Carnavalul de la Verona 2020


Unul dintre cele mai importante evenimente este concursul pentru maschera più bella („cea mai frumoasă mască”), care este judecat de un grup format din costume internaționale și designeri de modă.

Din acest motiv, IRI Travel vă propune o experiență poate unică în viață de a trăi Carnavalul de la Veneția cu fastul și șarmul unei epoci de mult apuse.

CARNAVALUL DE LA VENEȚIA& CARNAVALUL DE LA VERONA 2020

BONUS-TURUL ORAȘELOR BELGRAD, PADUA ȘI VIZITĂ LA PEȘTERA POSTOJNA!

AICI puteți vedea programul pe care-l are Carnavalul de la Veneția în 2020!

AICI vedeți LOCAȚIILE în care vor avea loc evenimentele!

Preț : 299 Euro/persoană (autocar 7 zile/6 nopți)

Plecare: 19.02.2020

Îmbarcări din: București, Piteşti, Craiova, Drobeta-Turnu Severin și localitățile de pe traseu.

Ziua 1: București – Belgrad (600 km) Întâlnire în fața Gării de Nord (la coloane, în fața Parcului Gării de Nord) la ora 05.00 și plecare (ora 05:30) din București cu autocarul pe traseul: Pitești, Craiova, Drobeta-Turnu Severin, Belgrad (sunt prevăzute îmbarcări și din orașele de pe traseu). Sosire în cursul serii și cazare la hotel 3* în Belgrad. Opțional cină în cadrul hotelului- 15 euro/persoană fără băuturi.carnavalul de la venetia 2020 2

Ziua 2: Belgrad – Lido di Jesolo (730 km) Dimineața după micul dejun, vom face turul orașului Belgrad, capitală Serbiei, iar apoi ne vom continua drumul spre Lido di Jesolo. În cursul serii ajungem la Lido di Jesolo și ne cazăm la hotelul Tampico 3* sau similar. Timp liber la dispoziție.


REZERVĂ CIRCUIT Carnavalul de la Veneția 2020

și Carnavalul de la Verona 2020


Ziua 3: Excursie la Padua și Carnavalul de la Verona 2020

Mic-dejun bufet. Excursie la Padova. Turul orașului. Continuăm spre Verona pentru a asista la frumoasă paradă a măștilor și împărțirea tradițională a găluștelor, care este semnătura carnavalului de la Verona. Tatăl Gnocchi, un bătrân care poartă o furcă mare că sceptru, este personajul principal al carnavalului. Pe lângă acesta, mulți alții animă străzile orașului, figuranți, trupe muzicale, majorete și bărci alegorice. După o zi antrenantă, ne întoarcem în cursul serii la Lido di Jesolo și ne cazăm la același hotel. O nouă zi de carnaval ne așteaptă!

Ziua 4 : Carnavalul de la Veneția 2020

După micul dejun, transfer în centrul orașului Veneția pentru tur pietonal împreună cu ghidul român însoțitor. Carnavalul de la Veneția 2020 este, fără îndoială, unul dintre cele mai renumite carnavaluri din lume. Costumele frumoase și măștile venețiene transformă orașul într-un mod magic. Evenimentul atrage circa trei milioane de vizitatori pe an, ceea ce îl face cel mai mare eveniment din Veneția. În fiecare zi există posibilitatea de a participa la cel mai bun concurs de costume, care este deschis tuturor. Toți participanții își prezintă costumele pe scenă montată în Piața San Marco. Ne întoarcem în cursul serii și ne cazăm la același hotel din Lido di Jesolo.

Ziua 5: Carnavalul de la Veneția 2020

După micul dejun pornim din nou spre Veneția. Carnavalul de la Veneția este o sărbătoare unică, suspendată între trecut și prezent, cu multe evenimente și nenumărate parade iconice. În fiecare an, carnavalul include sărbători ale căror istorie datează din vremurile Serenissima, cum ar fi celebrul zbor al vulturului sau binecunoscutul zbor al îngerului, pentru a numi doar câteva. Carnavalul din Veneția 2020 este cel mai bun exemplu al amestecului perfect de tradiție, cultură și divertisment, oferind atmosfera și distracție vizitatorilor de toate vârstele. Ne întoarcem în cursul serii și ne cazăm la același hotel din Lido di Jesolo.


REZERVĂ CIRCUIT Carnavalul de la Veneția 2020

și Carnavalul de la Verona 2020


Ziua 6: Lido di Jesolo- Peștera Postojna-Budapesta (695 km) Mic dejun. În cursul dimineții vom pleca spre Budapesta, iar în drum vom opri la Peștera Postojna, fără îndoială unul dintre cele mai diverse sisteme de peșteri din lume. La intrare veți achita separat biletul de intrare (Preț informativ 25 euro/persoană). Cei 24 de kilometri de pasaje, galerii și săli magnifice oferă o experiență unică a lumii subterane. După vizitarea peșterii, ne continuăm drumul spre Budapesta.Sosire în cursul serii și cazare la hotel 3*. Timp liber pentru relaxare.

carnavalul de la venetia 2020 2

Ziua 7: Budapesta-București (840 km) Mic dejun. În cursul dimineții vom pleca spre România. Sosirea în București seară târziu.

Copil 2-11,99 ani cu doi adulți în camera – 249 euro


REZERVĂ CIRCUIT Carnavalul de la Veneția 2020

și Carnavalul de la Verona 2020


Foto: Pixabay

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *