Grecia a repornit luni serviciile regulate de feribot către insule, iar cafenelele și restaurantele au fost, de asemenea, redeschise publicului.

  • Grecia a deschis sezonul estival mai devreme
  • Restaurantele, cafenelele și feriboturile și-au reluat activitatea

Măsura a fost luată de autoritățile elene, deoarece țara a accelerat eforturile de salvare a sezonului turistic.

Călătoria în insulele grecești a fost interzisă încă de la sfârșitul lunii martie, pentru a stopa răspândirea coronavirusului, numai furnizorii de mărfuri și rezidenții permanenți au primit acces.

Rata scăzută de infecție a țării, în pandemia COVID-19, a determinat guvernul să înceapă sezonul de vacanță cu trei săptămâni mai devreme decât data scontată, de 15 iunie, deoarece alte țări mediteraneene – inclusiv Italia, Spania și Turcia – se confruntă cu focare mai lungi.

Grecia a avut aproape 2.900 de infecții și 171 decese cauzate de virus.

Reglementările de distanțare socială și limite pentru pasageri au fost impuse pentru feriboturi și la restaurante, pentru a evita infecțiile noi.

Serviciile de sănătate administrate de stat pentru combaterea coronavirusului sunt extinse în insule, unitățile de terapie intensivă fiind plasate pe cinci insule: Lesbos, Samos, Rodos, Zakynthos și Corfu, împreună cu facilitățile existente ale UCI de pe insula Creta.

Sursa: https://observatornews.ro/extern/grecia-deschis-restaurante-cafenele-364755.html

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *